Vem är din mattecoach?

Mattecoacherna är studenter från KTH, Linköpings universitet och Chalmers. Alla har studerat matematik och någon form av matematikdidaktik eller pedagogik. Dessutom har alla coacher en utbildning i nätcoachning speciellt utformad för tjänsten som mattecoach. Coacherna läser lite olika program på högskola eller universitet, men gemensamt är att alla läser någon form av lärar- eller ingenjörsutbildning med matematik som ett av sina ämnen. Här presenterar vi några av de.

Mattecoachare hjälper elever
Porträrtt på student

Moa heter jag och är en av Mattecoacherna från Linköpings universitet där jag läsare till gymnasielärare i ämnena matematik och kemi. Vid sidan av studierna tycker jag om att vara i stallet, komma ut i naturen och pyssla med olika saker. Att jobba som mattecoach är väldigt givande för mig som blivande lärare. Det är även roligt att få möjlighet att hjälpa elever i hela landet.

Porträrtt på student

Eva heter jag och är en av mattecoacherna på Chalmers, där jag läser till högskoleingenjör inom design- och produktutveckling. Jag tycker faktiskt att matte är bland det roligaste som finns! Jag tycker också att det är jättekul att få fler att upptäcka hur roligt matte kan vara, och vad många grejer man kan använda det till. När jag inte pluggar så gillar jag att klättra i berg och vara ute i naturen med mina vänner.

Porträrtt på student

Mitt namn är Benjamin och jag läser Fysikinriktningen på Civilingenjör och Lärarprogrammet på KTH. På fritiden tycker jag om att röra på mig och vara ute i naturen - allra helst orienterar jag. Under mina år på KTH har jag lärt mig att det kan vara kul att plugga om du hittar ditt sätt att göra det på. Mitt bästa pluggtips är att använda pomodoro-metoden; du pluggar i 50 min och sen vilar/fikar du i 10 min. Funkar toppen!