Vanliga frågor

När har ni öppet?
Vi har öppet måndag till torsdag kl. 17:00-20:00 under terminstid, även under höstlov, sportlov och påsklov.

Vad chattar ni om?

Coacherna chattar om allt du kan komma på kring grundskole- och gymnasiematematik. Det kan vara problem med ett tal som du har fastnat på eller så vill du ställa frågor om ett helt kapitel som du behöver lite extra hjälp med.

Vilka chattar?
Alla som arbetar som mattecoacher är matematiklärarstudenter. De har läst matematik och matematikdidaktik (om att lära ut matematik) på universitetet. Dessutom får de en särskild utbildning i hur de ska hjälpa dig på bästa sätt via internet.

Vilka elever kankontakta mattecoacherna?
Mattecoach riktar sig till alla elever som läser matematik på grundskole- och gymnasienivå. Även du som läser gymnasiekurser på Komvux, folkhögskola eller ett basår är välkommen.

Varför chatt?
Via chatt har du möjlighet att vara anonym för coacherna och alla andra som får hjälp av oss. Du behöver aldrig uppge ditt riktiga namn och kan fokusera helt på ditt problem. Du kan få hjälp utanför skoltid och oavsett var du befinner dig. En coach hjälper ofta mer än en elev samtidigt för att du ska få hjälp så snabbt som möjligt.

Varför inte videosamtal?
Vi har valt chatt så att du kan kan välja att vara anonym, coachen har möjlighet att hjälpa flera samtidigt samt att du kan arbeta i ditt egna tempo. Dessutom ligget chatt-texten kvar och du kan gå tillbaka och se vad du har gjort.
Kan jag fråga vad som helst?
Du kan fråga vad som helst som ingår i skolans matte. Vi hjälper elever från grundskolan och upp till de sista gymnasiekurserna. Vi är beredda att hjälpa dig med alla möjliga problem som du kan stöta på.

Funkar det på PC, Mac, iPad/surfplatta, mobil?
Ja! Det fungerar på alla enheter som har en webbläsare. På liten skärm kan det däremot vara svårare för dig att utnyttja ritytan.

Vad tjänar ni pengar på?
Mattecoach på nätet har inget vinstintresse utan vi har intresse i att du får hjälp med det du behöver och når de resultat du strävar mot. Verksamheten finansieras av Linköpings universitet, Chalmers och KTH samt Erling-Perssons Stiftelse i dagsläget. Därför kan vi ge dig kostnadsfri läxhjälp av utbildade coacher.

Vad kostar det?
Mattecoachpå nätet är kostnadsfritt för elever och föräldrar. Att kunna nå sina mål och drömmar i skolan tycker vi ska vara kostnadsfritt. Oavsett om du känner att du ligger efter och behöver extra hjälp eller om du siktar på högsta betyg.

Om jag är intresserad av att bli coach?
För att bli coach måste du läsa matematik och matematikdidaktik på någon av de medverkande universiteten eller högskolorna. De coacher som rekryteras ges en särskild utbildning innan de börjar jobba som coacher. Skicka en intresseanmälan till info@mattecoach.se så hör vi av oss.

Jag får det inte att fungera!
Kontakta oss på info@mattecoach.se och beskriv ditt problem så återkommer vi.